Over ons

Taxatie Data Netwerk is een onafhankelijk initiatief om de digitalisering van de taxatieketen te helpen versnellen.

Over TDN

TDN is een initiatief dat is ontstaan vanuit de wens om de taxatieketen beter te maken. We zijn gestart met een validatie-instituut (TVI), een leverancier van uitwerksoftware (fluX) en een geldverstrekker (Quion). Topicus bouwde de TDN software. “Wij staan voor efficiëntere, transparantere en betere werkprocessen door slimme software’, zegt Carin Gruben, Productowner bij Topicus. “Het is voor de taxatiesector van belang om te blijven innoveren. Deze samenwerking bewijst dat je dat niet alleen hoeft te doen.’’ Carina Bosch, algemeen directeur van TVI vult aan: “Dit is een eerste stadium in de weg naar verandering in denken en doen in de taxatiesector. Een belangrijke eerste stap naar de professionalisering die nodig is. We kunnen niet blijven hangen in methodes van 10 jaar geleden. We moeten innoveren en met onze tijd meegaan. Daardoor zorgen we voor een taxatiesector die transparanter, betrouwbaarder, flexibeler en sneller wordt. We zien deze oplossing als de nieuwe standaard voor de hele sector.’’

TDN staat open voor alle leveranciers van uitwerksoftware, taxatievalidatie-intellingen en geldverstrekkers.

Governance

De Stichting Taxatiedatanetwerk (TDN) is een onafhankelijke partij die verantwoordelijk is voor de realisatie en exploitatie van TDN. De stichting wordt bestuurd door vertegenwoordigers vanuit de taxatiewereld, aangevuld in de opstartfase door een vertegenwoordiger van Topicus. De taxatievalidatieinstellingen leveren na aansluiting elk een lid voor de Raad van Advies.

De gegevens die over TDN worden uitgewisseld blijven eigendom van de taxateur. Het is TDN (noch Topicus) toegestaan de gegevens op andere manieren te gebruiken dan om het berichtenverkeer tussen taxateur, consument, validatie-instelling, geldverstrekker en toezichthouder te faciliteren.

TDN voldoet aan alle eisen die de AVG stelt.

Contact

Meer weten over TDN?

Neem contact met ons op via ons contactformulier of via onderstaande gegevens.

Hoofdkantoor
Singel 25
7411 HW Deventer
T 0887788974
info@taxatiedatanetwerk.nl
Finance
Singel 25
Deventer

Ons contactformulier

Meer informatie?
Neem contact met ons op

TDN 0887788974Nu bellen